Sahara De fijnproever

De échte Italiaanse pasta

Pasta is zo onlosmakelijk verbonden met de Italiaanse keuken, de keuken met de pure smaak!  Het is een deegproduct dat in allerlei vormen versneden kan worden.

Pasta mét smaak

Hou je van pasta met een smaakje? Vele soorten pasta’s worden heerlijk gearomatiseerd met saffraan, inktvis (nero di seppia), basilicum, peperoni of met truffel (al tartufo). De pasta zelf kan je puur, met extra vergine olijfolie, met kruiden of met een heerlijke (zelfgemaakte) pastasaus opdienen!

Soorten pasta

Er bestaan tientallen soorten en maten pasta, zowel vorm als kleur verschillen. Bovendien wordt de pasta gedroogd om een langere houdbaarheid te verkrijgen:

 

– Cannelloni: grote ronde pijpen die gevuld worden
– Farfalle: vlinder- of strikvormige pasta
– Fettuccine: linten
– Fusilli: een gedraaide spiraalvormige pasta
– Lasagne: platte rechthoekige pastavellen
– Linguine: platte spaghetti
– Macaroni: holle boogjes in diverse maten
– Pappardelle: platte lange vorm, een brede variant van tagliatelle
– Ravioli, twee deeglapjes op elkaar met vulling ertussen
– Spaghetti: ronde lange vorm
– Tagliatelle: platte lange vorm
– Tortellini: opgerold stukje deeg met vulling en daarna met de punten naar elkaar toegevouwen
– Tortelloni: grotere uitvoering van de tortellini
– Vermicelli: slierten dunner dan spaghetti

Scroll naar boven