Italiaanse pasta's - Sahara De fijnproever

Ga naar de inhoud

De échte Italiaanse pasta


Pasta is zo onlosmakelijk verbonden met de Italiaanse keuken, de keuken met de pure smaak!

Italiaanse pasta of noedels heb je in een gewone of meergranenvariatie. Het is een deegproduct gemaakt uit harde granen (meestal harde tarwe) die dan tot dunne plakken worden gerold en vervolgens op allerlei manieren en in allerlei vormen versneden kunnen worden.


Hou je van pasta met een smaakje?
Vele soorten pasta's worden heerlijk gearomatiseerd met saffraan, inktvis (nero di seppia), basilicum, peperoni of met truffel (al tartufo). De pasta zelf kan je puur, met extra vergine olijfolie, met kruiden of met een heerlijke (zelfgemaakte) pastasaus opdienen!

Soorten pasta
Er bestaan tientallen soorten en maten pasta, zowel vorm als kleur verschillen. Bovendien wordt de pasta gedroogd om een langere houdbaarheid
te verkrijgen.
Cannelloni: grote ronde pijpen die gevuld worden
Farfalle: vlinder- of strikvormige pasta
Fettuccine: linten
Fusilli: een gedraaide spiraalvormige pasta
Lasagne: platte rechthoekige pastavellen
Linguine: platte spaghetti
Macaroni: holle boogjes in diverse maten
Pappardelle: platte lange vorm, een brede variant van tagliatelle
Ravioli, twee deeglapjes op elkaar met vulling ertussen
Spaghetti: ronde lange vorm
Tagliatelle: platte lange vorm
Tortellini: opgerold stukje deeg met vulling en daarna met de punten naar elkaar toegevouwen
Tortelloni: grotere uitvoering van de tortellini
Vermicelli: slierten dunner dan spaghetti



Exclusieve Geschenken

Op zoek naar een origineel geschenk voor uw medewerker(s)? Een goede klant of een vriend verrassen?

Bij Sahara De fijnproever zit je goed! Hier vind je gegarandeerd het ideale relatiegeschenk!


Terug naar de inhoud