Sahara De fijnproever

Olie & Azijn

Via gespecialiseerde handelaars kopen wij onze olijfolie rechtstreeks bij de kleinere producenten. De meeste boeren werken nog volgens de traditionele methode! 

Olijfolie van superieure kwaliteit

De meeste boeren werken nog volgens de traditionele methode: na een hoofdzakelijk handmatige oogst van de olijf, worden de olijven nog dezelfde dag gemalen en geperst. Deze werkwijze geeft een uitmuntende olie met een fijne smaak en een lage zuurgraad. Olijfolie mag ‘extra vierge’ heten als het een zuurgraad heeft van maximaal 0,80%.

Verfijnde geïnfuseerde olijfolie 

Olijfolie vormt de basis van een heerlijke dressing. Door ze op voorhand te mengen met kruiden en andere smaakmakers zoals look of pepperoni, krijgen ze een extra smaak.
 
In onze winkel verkopen wij verschillende soorten olijfolie van de tap, afkomstig uit de landen rondom de Middellandse Zee. De klant bepaalt zelf de hoeveelheid en wij vullen het door hem/haar gekozen flesje.

Balsam Azijnen

Onze balsam azijnen worden in een proces op basis van hoogwaardige witte wijn azijnen, natuurreine vruchtensappen alsmede vruchten- en kruidenextract vervaardigd. Door de intensieve, natuurlijke smaak van de azijnen en de lichte zoetheid, zijn de balsam azijnen de perfecte begeleider voor buitengewone salades en dressings. Wij bieden u met ons groot assortiment aan balsam azijnen een grote keuze en dekken elk smaakbereik in de keuken af.

Zo hebben we o.a. volgende balsam azijnen van de tap: framboos balsam azijn, granaatappel balsam azijn, appel balsam azijn met een fijn aroma van sinaaspappelen, vijgen balsam azijn voor vruchtensalades of vlierbes gember balsam azijn, hazelnoot en tomaat balsam azijnen voor buitengewone gerechten.

Dressingwijzer

Het basisrecept voor een heerlijke dressing bestaat uit twee delen olijfolie en één deel balsam azijn. Onze praktische dressingwijzer helpt u bij de juiste keuze uit onze uitgebreide collectie olijfolie en azijnen van de tap.

Scroll naar boven